Swedish

Andrew McLaren Safaris: Vem? Vad? Var? Hur? Varför?

 

Andrew MacLaren Safaris är ett litet jaktföretag som jag startade 1982. Från början var det bara en hobby eller deltidssyssla att arbeta som jaktguide, men efter pensionen har det blivit mitt främsta fokus. Jag biträds av min fantastiskt kunniga fru Cecilia. Hon sköter all catering för våra gäster.

Jag ordnar alla typer av jakt och andra utomhusäventyr. Min styrka ligger i två specifika områden: Planering och genomförande av utmärkt fågeljakt och slättviltsjakt.

Det finns mycket bra fågeljakt i Sydafrika, med alla mått mätt. Typerna varierar mellan stora mängder klippduvor och andra duvor som jagas över odlade fält, via sträckskytte på änder och gäss, till jakt på fälthöns med stående fågelhund. Den ”ultimata” upplevelsen är den mycket sociala jakt där en grupp jägare omringar en stor flock pärlhöns, för att få skottillfällen när fåglarna flyr.

Jakt på slättvilt erbjuds i ett antal olika habitat, från grassveldt till bergssluttningar och dalar eller kustnära skog. Jag är mycket bra på att arrangera etisk jakt på frilevande vilt, där staket inte spelar någon roll för jaktresultatet. Jägaren kan välja den typ av jakt han/hon vill uppleva. Vissa jagar enbart troféer av rekordbokstyp. Andra jägare föredrar jakt på representativa djur. Ytterligare andra kan välja jakt tillgänglig som avskjutning.

Mitt huvudkontor och min hemmabas är gården Mervilla i delstaten Free State. Området ligger cirka 40km norr om Bloemfontein och består till största delen av äkta grassveldt. Jag har även ett stort antal jaktmarker i ett par andra delstater. Detta gör det möjligt att erbjuda jakt på många arter i deras egen hemmamiljö.

Drömmer du om etisk jakt i Sydafrika? Gör drömmen tillverklighet. Kontakta Andrew McLaren via [Bokning och Förfrågan]. Gör dig redo för ditt livs upplevelse.

Om du vill tala med en svenska tidigare kund om vad han upplevt under sin jakt vänligen kontakta:


Jonas Claesson
Finnstadsg. 3
58665 Linköping
Mobiltelefon +46 70 541 90 64